AnnulerenCancel

1. Paul en Rob groot

Uitleg programma

We maken in elke opschaalzone onderscheid tussen de bovenstroom en de onderstroom. De bovenstroom gaat vooral over de bedrijfsvoering, het is de ‘harde kant’ van leiderschap: de klanteisen, de producten en diensten die je levert, de processen om dit mogelijk te maken, de omzet en kosten, de doelen die je stelt en ook het managen van de risico’s die het bedrijf loopt. Het gaat hier vooral om ‘linker hersenhelft’ activiteiten die het denkvermogen aanspreken.

Onderstroom

Bij de onderstroom draait het om de ‘zachte kant’ van leiderschap: hoe stroomt de energie in het bedrijf? Het zijn de dromen, creativiteit, betrokkenheid, eigenaarschap, samenwerking en ontwikkeling van medewerkers, de aantrekkingskracht op nieuw talent, maar ook de blokkades en negatieve emoties zoals als stress, irritatie en teleurstelling. Dit speelt zich vooral af in de ‘rechter hersenhelft’ van mensen, waar het voelen en beleven vormkrijgen.

10. Paul bellen op kantoor

Bovenstroom

In een zakelijke omgeving is er vooral aandacht voor de bovenstroom. Er wordt veel gestuurd op resultaat. Resultaten zijn echter de uitkomst van een goed proces. En om processen soepel in te richten, uit te voeren en te verbeteren zijn mensen nodig. En dan draait het opeens om de onderstroom. Hoe neem je je mensen mee in het opschalen van je bedrijf? Hoe kun je hen optimaal motiveren en ontwikkelen?

Scale-up Scan

In de Scale-up Scan waarderen we daarom voor elke opschaalzone zowel de onderstroom als de bovenstroom. De onderstroom loopt bij ons zelfs voorop, omdat verandering in de bedrijfsvoering alleen kans van slagen heeft als de medewerkers hierbij op een constructieve manier worden betrokken.

Zo hebben we 12 modules ontwikkeld: 5 opschaalzones met elk een onderstroom en een bovenstroom module, waarbij we voor de bovenstroom van opschaalzone 3 (Proces & structuur) zelfs 3 opeenvolgende modules hebben gecreëerd. In de Scale-up Scan rapportage geven we aan welke modules het eerst aangepakt kunnen worden om al op korte termijn resultaat te boeken.

41. Examengroep MELT
22. Kantoor MELT

Wil jij meer weten?

Laat een bericht met je gegevens achter en een korte uitleg van jouw specifieke wens. Wij nemen snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Tijd om bedrijf op te schalen!