AnnulerenCancel

Foto Christian van Vessem
Christian van Vessem

Techsharks

Vooral het continue reflecteren en zorgen dat je als mens en leider vitaal bent en blijft waren baanbrekend voor me.

Ik werk sinds 2012 bij Techsharks. Daar heb ik de rollen van Accountmanager, Teamleider en uiteindelijk Commercieel Directeur vervuld. In deze laatste rol ben ik sinds 2019 werkzaam.

Ik koos in eerste instantie voor Paradise Shaper vanuit mijn band met Rob Laarhoven. Ik had het voorrecht om bij Techsharks met hem samen te werken. Als leidinggevende coachte hij me al een jaar of 10 en heb ik steeds stappen kunnen zetten. Het was dan ook vanzelfsprekend om met Rob het coaching traject te continueren op het moment dat hij Paradise Shaper ging versterken. Het traject is vanaf dat moment ook intensiever geworden dan de periode in de verhouding leidinggevende – medewerker. Naast de persoon Rob, ben ook de Paradise Shaper methodiek gaan omarmen. Vooral het continue reflecteren en zorgen dat je als mens en leider vitaal bent en blijft waren baanbrekend voor me.

Mijn uitdaging lag hem in het gegeven dat ik als persoon die goed gedijt in een harmonieuze setting, moeite had om me staande te houden in situaties waarin de sfeer niet harmonieus is. In een dergelijke situatie klapte ik vaak dicht en liet ik het ‘gebeuren’. Vaak was ik dan geen meester van de situatie waardoor ik kansen miste, of anderen niet liet merken en horen hoe ik erin stond. Door het traject met Paradise Shaper ik ben rustiger geworden in de situaties met veel weerstand en disharmonie en ga ik deze voortaan met meer zelfvertrouwen tegemoet. Dit is al een mooie stap. Door meer te confronteren vanuit mijn gevoel zie ik al dat de ‘zware randjes’ van de situatie af gaan.

Ik heb het traject positief ervaren. De vorm waarin we werken is dynamisch. Sessies in kantoor worden afgewisseld met doe-sessie in een grotere ruimte of een wandeling in het bos of Strabrechtse Heide. Ik kan de sessie waarin we een familie-opstelling hebben gedaan nog heel goed herinneren. In deze sessie sloot ook Paul Smilde aan. Binnen no-time zaten we heel diep met elkaar en werkten we toe naar een heel mooi punt: ‘Kijk eens achterom, je bent er al’. Een uitspraak die ik mee heb genomen en die kracht geeft op bepaalde momenten.

Het samenwerken met Paradise Shaper is geen standaard traject, het is maatwerk. Samen met de coach heb ik mijn doelen bepaald, evenals de vorm van het traject, waarin frequentie en werkvorm in samenspel worden besproken. Daarnaast is heel duidelijk dat er gewerkt wordt vanuit een filosofie. Dit komt ook terug in de sessies. Gekoppeld aan deze filosofie worden ook modellen besproken die gebruikt kunnen worden in de dagelijkse praktijk bij het geven van leiding aan de salesorganisatie van Techsharks.

Je staat uiteindelijk stil als je jezelf niet ontwikkelt. Ontwikkelen op kennis en vaardigheden maar zeker op persoonlijk vlak. Om steeds verder te komen in een rol is het belangrijk om aan jezelf te werken. Ik merk dat dit in mijn huidige rol nóg belangrijker is dan voorgaande rollen. Om die stappen te kunnen blijven zetten zal ik op de drie elementen persoonlijke ontwikkeling, kennis en vaardigheden blijven investeren de komende jaren.

Foto Femke Verheijen
Femke Verheijen

Directeur Surface Treatment

Ik ga iedere keer naar huis met een nieuwsgierigheid naar meer.

Ik heb gekozen voor een coaching traject omdat Paradise Shaper via een bekende van me is aangeraden. Het kennismakinggesprek voelde meteen goed. Het onderscheidend vermogen van Paradise Shaper zit hem in de aanpak. Ik heb met verschillende coaches samen mogen werken. Als je het afpelt zit er lijn in hetgeen coaches bijdragen aan je eigen ontwikkeling. Belangrijk is dat het op een manier bij je binnenkomt die met je persoonlijkheid resoneert.

Het is een zachte niet dwingende aanpak/ zienwijze waarin de focus op jezelf ligt. Jij bent de sleutel. Voor transformatie moet je in de spiegel durven kijken. Vertrouwen en als mens gezien worden is in mijn ogen daarin belangrijk en niet het aanhouden / sturen op een bepaalde materie. Het is als het ware een maatpak tot transformatie.

Mijn uitdaging luidt als volgt: Wie ben ik, wat wil ik en wat heb ik toe te voegen. Niet het vinden van mezelf maar de creatie van mezelf en hetgeen ik kan toevoegen in deze wereld. Ik ervaar het traject tot dusver als zeer prettig. Het hebben van langere sessies is nieuw voor me.

Ik merk dat de sessies in het onbewuste lang door resoneren en ervoor zorgen dat ik meer rust ervaar en vooral betere gesprekken kan voeren. Daarnaast geeft het me vertrouwen voor de toekomst. Ik merk dit doordat ik minder twijfels ervaar. Na iedere sessie ga ik met een mooi inzicht naar huis. Ik verander echt als mens en vind de setting enorm inspirerend. Ik ga iedere keer naar huis met een nieuwsgierigheid naar meer.

Foto William Bremmens William
William Bremmers

Directeur Lean HR Services

Ik ben me meer bewust van de gevolgen van mijn gedrag en het effect daarvan op mijn directe omgeving.

Ik heb gekozen voor Paradise Shaper omdat ik tijdens mijn kennismaking met Rob Laarhoven ervan overtuigd ben geraakt dat hij de juiste persoon was om mij te helpen in mijn zoektocht naar het maken van de juiste zakelijke keuzes. Ik was op zoek naar de bevestiging dat ik als mens en als ondernemer op de “juiste” weg zit. En in Paradise Shaper met Rob Laarhoven als coach vond ik een sparring-partner die een kritische blik op mij en mijn bedrijf kan werpen. Ik heb het traject tot dusver als zeer leerzaam en positief ervaren.

De samenwerking met Paradise Shaper heeft me een aantal dingen opgeleverd. Zo ben ik mezelf als mens beter ben gaan leren kennen. Daarnaast ben ik me ook meer bewust van de gevolgen van mijn gedrag en het effect daarvan op mijn directe omgeving. Met de input van Rob ben ik in staat gebleken de juiste keuzes in de juiste volgorde te maken, waarbij we steeds meer invloed hebben gekregen op gedrag en houding van alle medewerkers. Ook hebben wij ons anders georganiseerd en zijn we een re-branding traject gestart. Kortom ik heb er een positief elan van gekregen.

Het aspect wat ik het meest waardevol vond is het gegeven dat Rob als coach in mijn ogen de gave bezit om mij kritiek te leveren zonder dat ik daarbij in de weerstand modus kom. De effecten van het traject met Paradise Shaper hebben in mijn specifieke situaties positieve invloed gehad op meerdere dimensies / lagen van mijn organisatie en uitdagingen. Als ik niet had samengewerkt met Paradise Shaper middels een coaching traject, dan had ik stil gestaan en was ik naar alle waarschijnlijkheid medewerkers verloren.

Foto Marloe Jolij
Marloe Jolij

CCO/Owner That Work-S

De bewustwording was er op veel fronten al. Rob helpt me om er ook echt iets mee te gaan doen.

Ik heb voor een coaching traject met Paradise Shaper omdat ik vastliep met het ondernemerschap. Ik zag dat dit gebeurde maar wist niet wat ik moest doen om eruit te komen. Toen stuurde Rob mij een bericht via LinkedIn. We zijn gaan lunchen en ik had direct door dat hij degene was die mij verder kon helpen. Het voelde goed en ik besloot me te laten coachen. Het is mijn concrete uitdaging om de scale-up fase waar ik in zit op orde te krijgen. Mijn eigen rol definiëren en mijn valkuilen zoals controle en mijn eigen onzekerheid onder controle krijgen.

Ik ben heel blij met de samenwerking met Paradise Shaper. Rob brengt rust, orde en overzicht en helpt mij door mijn valkuilen heen.

De samenwerking heeft me veel inzichten gegeven. Kleine stapjes vooruit. Licht aan het einde van de tunnel. Ik heb er alle vertrouwen in dat er een stabiele organisatie komt te staan en ik zelf ook in mijn kracht ga komen.

Wat is het meest waardevol vind, is dat bij deze coaching sessies ook aan de oplossing gewerkt wordt. De bewustwording was er op veel fronten al (maar er zijn ook veel nieuwe inzichten bijgekomen). In eerdere trajecten bleef het daarbij. Rob helpt me om er ook echt iets mee te gaan doen.

Een ander voordeel van het samenwerken met Paradise Shaper ervaar ik doordat er op verschillende fronten expertise in huis is. Ik kijk erg uit naar de fase dat ook alle processen onder de loep genomen worden. Door de samenwerking blijf ik reflecteren en vitaal. Dat is mij alles waard.

Foto Patrick Roelands
Patrick Roelands

Team Manager Evoke

De bewustwording was er op veel fronten al. Rob helpt me om er ook echt iets mee te gaan doen.

Ik heb voor een coaching traject met Paradise Shaper gekozen naar aanleiding van een workshop die Rob Laarhoven bij Evoke heeft verzorgd. Deze workshop over leiderschap inspireerde mij enorm. Rob vertelde daarbij over zijn kijk op leiderschap, wat mij aanspoorde om hier meer tijd en energie in te stoppen. Ik kon me direct vinden in de methodiek die Paradise Shaper hanteert, maar koos met name voor de persoon.

Mijn concrete uitdaging is definiëren wie ik als leidinggevende ben en wil zijn. Samen met Rob ben ik gaan reflecteren, naar mezelf en vooral mijn eigen gedrag en overtuigingen gaan kijken. Dit heeft me veel interessante inzichten opgeleverd. Daarnaast zit een enorm uitdaging hem in het goed organiseren van de taken en doelen t.b.v. mijn team bij Evoke. Waar wil ik naartoe en hoe krijg ik anderen hierin mee? Hoe vergroot ik mijn beïnvloedend vermogen?

Het traject heb ik als erg goed ervaren. Het gaat verder dan ik had verwacht. Elke keer kom ik weer tot nieuwe inzichten en iedere sessie kijk ik opnieuw in de spreekwoordelijke spiegel. Naast de methode met modellen, behandelen we concrete voorbeelden, waardoor het voor mij ook tastbaar en direct toepasbaar wordt.

De samenwerking met Paradise Shaper heeft me ten eerste veel inzicht gegeven over waar ik zelf voor sta en waarop ik sturing wil geven. Dit is naar mijn inzicht het fundament. Staan voor een duidelijke en eerlijke manier van leidinggeven, waarbij het team weet wat ze aan me hebben en waar ze staan.

Het meest waardevolle vanuit het coaching traject vind ik de focus, gericht op de persoon en niet enkel vanuit een bepaalde theorie. Er wordt echt gekeken naar jou als persoon. Dit in combinatie met het werken aan je vitaliteit vind ik het meest waardevol. Tijdens de sessies krijg je feedback en daardoor inzichten die je op kantoor binnen Evoke normaal nooit zou krijgen.

Als ik niet met Paradise Shaper had gewerkt, dan had ik nog steeds ‘out side’ in gewerkt en niet ‘inside out’. Nu bepaal ik veel meer vanuit mijn eigen waarden en verlangens wat ik wil en doe. Ik laat me niet meer leiden door een beeld waaraan ik wil voldoen. Ik had minder concreet wie ik als leider wil zijn. Ik ben nu authentieker en zou het anders nooit zo goed hebben ingeregeld voor mijn team. Als leider dacht ik altijd dat ik het zelf moest doen, maar je moet het vooral goed organiseren.

PHOTO 2023 06 19 09 59 58
Marnix van Kruijsdijk

Business Development Manager iSprout

Ik ben eigenaar geworden van mijn eigen doen en laten.

Ik heb gekozen voor een coaching traject bij Paradise Shaper omdat ik positieve ervaringen heb met Rob Laarhoven uit het verleden. Ik heb met hem een gesprek gevoerd over werkgeluk, het aannemen van een “slachtofferrol” waarbij ik last had van boosheid en er frustratie bovenkwam.  Rob herkende dit en heeft me de spiegel voorgehouden: “wat was je eigen rol hierin?”

Ik heb altijd al het gevoel gehad nog aan de slag te willen gaan met mezelf. Wist dat er nog wat op te ruimen was vanuit verleden. Ik had eerder het beeld gecreëerd dat het niet meer nodig was, maar dat bleek anders te zijn. Vanuit de spiegel werd ik toch geconfronteerd dat mijn eerdere eigen oplossingen niet toereikend waren. Het kon beter en dat is gebleken.

Het was voor mij echt een uitdaging om bij mijn gevoel te komen, bij de innerlijke wereld. Wat voel je echt? Rob heeft me geholpen te reflecteren. Wil en durf ik echt mezelf te zijn, of ben ik weer een andere werkelijkheid aan het creëren voor de buitenwacht? Door eerder gebrek aan reflecterend vermogen volgde het uitblijven van proactiviteit. Hierdoor kwam ik vaak in een negatieve spiraal terecht en had ik totaal geen regie, geen plan hoe het op een positieve manier aan te pakken.

Ik heb het traject als prettig ervaren. Gebaseerd op een stevige basis van vertrouwen was het transparant. We deden het samen, Rob als coach met mij. Samen bepaalden we hoe we het aan zouden gaan pakken. Soms werden er dingen aangeraakt die me een goeie uppercut hebben gegeven. Dat hoort erbij weet ik nu, zonder wrijving geen glans. Ik heb me erg kwetsbaar opgesteld en dat heeft me veel opgeleverd. Het heeft me houvast en rust gegeven. Zo heb ik een eigen model ontworpen samen met Rob, wat ik als steun gebruik. Ik ben eigenaar geworden van mijn eigen doen en laten. Ik reflecteer regelmatig en de acties komen nu proactief vanuit mijzelf.

Ik heb het boek “It’s not about You” van Paul Smilde als zeer waardevol ervaren. Ik snap helemaal de achterliggende gedachte en hang deze volledig aan. Daarnaast heb ik het coachen in de natuur als zeer zinvol ervaren, dat doet de mens goed. De natuur nodigt uit om uit je hoofd te gaan en gemakkelijker bij je gevoel te komen. Daarnaast is het ook veel leuk dan ergens binnen in een stoel zitten toch?

Als ik niet had gekozen voor het traject bij Paradise Shaper, dan had ik waarschijnlijk nog steeds op het punt gestaan waarvan ik dacht dat het allemaal wel goed was. Nu sta ik er dagelijks in met een 8 en destijds soms een 4 en soms een 8!

Nienke Jansen
Nienke Jansen

Sterk-Merkregisseurs

Ik kan als leidinggevende nu terugvallen op een stevige basis!

Ik werkte al drie jaar als online marketeer bij Mark@ting BV toen we in 2022 fuseerden met Sterk Merkregisseurs. Ik kreeg de leiding over het nieuwe team Digital marketing. Om de twee teams goed te integreren werd ons hele management team begeleid door Rob Laarhoven van Paradise Shaper. We zijn een team met veelal jonge en nog onervaren leiders. Leidinggeven was nieuw voor me, ik had er nog geen enkele ervaring mee. Hoe pak ik dit aan? Waar ga ik beginnen? De coaching was voor mij vooral nodig om de juiste handvatten aangereikt te krijgen.

Ik heb het traject met Paradise Shaper zeer positief ervaren. Het heeft me allereerst een theoretische onderbouwing gegeven voor wat leidinggeven inhoudt. Daarnaast is er veel aandacht geweest voor reflectie en kregen we nieuwe inzichten in de workshops met veel praktische oefeningen. Ik pas de theorie nu concreet toe in de praktijk. Hoe kan je met bepaalde mensen in bepaalde situaties het beste omgaan? Dat vond ik eerst lastig. Nu voel ik me comfortabel om in deze situaties bewust en bekwaam te handelen. Ik durf mijn intuïtie meer aan te spreken. Ik gebruik de theorie die ik geleerd heb door mijn nieuwe vaardigheden direct toe te passen.

Het coachtraject heeft ervoor gezorgd dat ik als leidinggevende sterker in mijn schoenen sta. Ik kan terugvallen op een stevige basis. Rob Laarhoven was er altijd als sparringpartner om bepaalde concrete situaties mee te delen en te bespreken. Hij hield mij steeds een spiegel voor en had oprechte aandacht voor mijn ontwikkeling.

Het onderdeel Situationeel leiderschap vond ik het meest waardevolle uit het traject. Het concreet inplotten van mijn team, in gesprek gaan met mijn teamleden en op basis hiervan aan de slag gaan, maakte het concreet en direct toepasbaar. Het is voor mij als jonge leider duidelijk geworden dat iedereen anders is en dat iedereen een andere aanpak verdient. Ik heb geleerd en ervaren dat luisteren en ‘rake vragen’ stellen enorm belangrijk zijn om mijn beïnvloedend vermogen als leider te vergroten.

Ik vond het een groot voordeel om een vaste sparringpartner te hebben, die uit ervaring spreekt en een neutrale mening heeft. Rob maakt geen onderdeel uit van onze organisatie en dat vond ik erg prettig. Hij is onafhankelijk en was er vooral voor mij. Zo steunde hij mij met de casussen die voorbijkwamen en waar ik als beginnende leider tegenop keek. Dit gaf mij vertrouwen in het begin van mijn carrière als leidinggevende.

Dorine paradise shaper
20. Gebouw MELT dakterras
21. Kantoor avond

Aan de slag!

Wil jij werk maken van jouw persoonlijke groei als leider? Ben je op zoek naar diepgang achter menselijk gedrag en hoe jij optimaal presteert?