AnnulerenCancel

25. Flipover Creatiespiraal

Reflecteer, vitaliseer, ambieer en beïnvloed

Effectief leiderschap is de voornaamste factor die het verschil maakt tussen succesvolle en worstelende bedrijven. Leiders die in staat zijn een omgeving te creëren waarin mensen van nature genieten en presteren, noemen we Paradise Shapers. Met onze Paradise Shaper-methode schalen we ook jouw bedrijf op naar een Paradijs—een organisatie waarin succes en plezier elkaar blijvend versterken.

Het Paradise Shaper huis

De tijden veranderen snel. Oude leiderschapsmodellen werken niet meer. Jonge generaties passen ervoor om te werken in een organisatie die traditioneel, top-down wordt aangestuurd. Het kan echt anders. Het gaat erom dat je als leider leert om te vertrouwen op je mensen. En ook dat je ten diepste begrijpt hoe je een sterk en gemotiveerd team bouwt, dat elke uitdaging aankan. Daarnaast organiseer je op een gestructureerde manier je bedrijfsvoering. Zo schalen we jouw bedrijf op naar een modern, bottom-up aangestuurd en strak ingericht Paradijs. Daarvoor hebben wij de Paradise Shaper methode ontwikkeld. Een innovatieve aanpak, waarin 25 jaar leiderschapservaring en de nieuwste inzichten uit de organisatiepsychologie en bedrijfskunde samenkomen.

Paradise Shaper huis nieuw
paradise shaper house

Waarom wachten als je nu al kan beginnen?

Wil je binnen één week een positieve dynamiek in je team ervaren? Probeer het gratis uit met de Paradise Shaper methode! Download de Feedback Fontein. Een van onze krachtigste tools voor leiders met lef!

   feedback fontein nl
   feedback fontein en
   • Kom erachter wat er echt speelt in je team
   • Krijg relevante input over jouw leiderschap
   • Creeër vertrouwen in je team

   Onze pijlers

   Het fundament onder onze methode zijn onze vier pijlers: Reflecteren, Vitaliseren, Ambiëren en Beïnvloeden. Paradise Shapers verstaan de kunst om deze pijlers effectief in te zetten.

   Reflecteren PS

   Reflecteren is het vermogen om even uit het spel te stappen om naar je eigen gedrag en denkproces te kijken. Wat was je intentie? Welke acties heb je ondernomen? Welke resultaten heb je bereikt? Ook met je team maak je de beweging naar binnen door elkaar effectief feedback te geven. Het stelt je in staat om een ​​mentaliteit van continu verbeteren na te streven. 

   Vitaliseren PS

   Vitaliseren is het platform waarop je je succes gaat bouwen. Dit heeft in de eerste plaats betrekking op je fysieke vitaliteit als leider. Als business atleet leer je krachtige technieken om je energieniveau te verhogen. Hetzelfde geldt voor je team en bedrijf. Wat zijn de waarden waarmee je jouw organisatie stuurt? Hoe creëer je het kader om je team in een gezonde staat te brengen?

   Ambieren PS

   Ambiëren is het streven om je volledige potentieel waar te maken. Het is zowel de droom als de praktische vertaling naar concrete acties. Wat wil je echt, als leider en als bedrijf? Wat staat je team in de weg om die ambitie te bereiken? Hoe overwin je deze hindernissen op een effectieve manier?

   Beinvloeden PS

   Beïnvloeden is het vermogen om op ieder moment de meest effectieve manier te kiezen om met mensen om te gaan. Het gaat er hierbij om dat je begrijpt wat mensen drijft. Hoe inspireer je jouw mensen om verantwoordelijkheid te nemen, samen te werken en te leveren? Hoe zorg je ervoor dat jouw team op een enthousiaste manier steeds verder opschaalt?

   Deze pijlers vind je overal terug in de natuur. Het duidelijkst is dat te zien in de vier seizoenen. Aan het eind van de zomer leveren bomen en planten een topprestatie. Fruit en groenten kunnen geoogst worden! Maar dan keert in de herfst de energie naar binnen. Bladeren vallen van de bomen en dieren trekken zich terug in hun holen. In de winter lijkt de natuur maar een dode boel. Maar diep van binnen zijn bomen, planten en dieren aan het herbronnen. Ze vinden nieuwe energie om in de lente weer naar buiten te treden. De uitbundige bloesem is de belofte van het fruit. Dieren krijgen jongen. Alles groeit en bloeit! De hele zomer worden fruit en groenten met volle energie geproduceerd. Zodat er aan het eind van de zomer weer een oogstfeest gevierd kan worden. Dát is hoe de natuur in volledige balans creëert.

   Deze natuurlijke processen gelden ook voor ons als mensen. En voor de organisaties waarin we samenwerken. Bij Paradise Shaper geloven we in natuurlijk leiderschap. Door te Reflecteren (herfst), Vitaliseren (winter), Ambiëren (lente) en Beïnvloeden (zomer) schaal je op een gezonde manier je bedrijf, je team en jouw leidershap op naar het volgende niveau.

   Onze opschaalzones

   Je bedrijf opschalen vergt lef, leiderschap en een bewezen methode. Bij Paradise Shaper hebben we daarvoor het Company Scale-up model ontwikkeld. Hierin onderscheiden we vijf opschaalzones: Missie & Strategie, Mensen & Passie, Proces & Structuur, Presteer & Lever en Verbeter & Groei. Leiders die hun bedrijf opschalen, willen ervoor zorgen dat deze vijf opschaalzones goed in balans zijn. Hoewel elke zone zijn unieke kenmerken en succesfactoren heeft, zijn ze ook sterk onderling afhankelijk. Bovendien hebben we ze in een natuurlijke volgorde geplaatst.

   Missie & Strategie verwijst naar de definitie van het Paradijs – het WAAROM. In hoeverre is deze missie inspirerend en wordt deze gedragen door alle medewerkers? Ook kijken we hier naar de vertaling van de missie in een duidelijke Strategie. Is deze echt gericht op het realiseren van een doorbraak?

   Mensen & Passie richt zich op de motivatie van je mensen – het WIE. Er is een simpel ABC’tje waarvan elke leider zich bewust hoort te zijn. Uit de organisatiepsychologie blijkt dit dé formule te zijn om de intrinsieke motivatie van je mensen te ontsteken:

   • Autonomie – ‘Ik wil meebeslissen hoe ik mijn werk doe’
   • Bonding – ‘Ik wil deel uitmaken van een team’
   • Competentie – ‘Ik wil goed zijn in mijn werk en groeien’

   Proces & Structuur gaat over het effectief organiseren van het werk – het HOE. We passen het Lean-instrument vanwaardestroom mapping pragmatisch toe: start met de klanteisen en breng in kaart hoe je het vervullen daarvan organiseert. Als medewerkers zich niet betrokken voelen, ontstaat weerstand en worden processen niet gevolgd. Wij nemen daarom ook de participatie van medewerkers nadrukkelijk mee in onze aanpak.

   Presteer & Lever biedt een krachtige aanpak om te scoren met je team – het WAT. Het gaat er hierbij om dat de medewerkers zelf de tools in handen krijgen om te kunnen presteren. Daarbij gaat het allereerst om duidelijke doelen en heldere, voorspellende KPI’s waarmee ze hun eigen prestaties kunnen meten. Daarnaast gaat het om een cultuurverandering waarin transparantie en eigenaarschap kenmerkend zijn.

   Verbeter & Groei draait om het verder opschalen van je medewerkers én je bedrijf – het UP. Hierbij bouwen we aan een feedbackcultuur, waarin verbeteren is ingebed in de dagelijkse operatie. Zo leren medewerkers om zich persoonlijk te ontwikkelen én een deel van hun tijd te besteden aan het voorbereiden op de versnelde groei van morgen.

   Bekijk ons aanbod

   Wil je het hele bedrijf opschalen? De reis aangaan met jouw team? Of kies je voor een persoonlijke leiderschapstransformatie? Wij hebben het programma dat perfect aansluit bij jouw behoefte.

   Get inspired

   Begin het nieuwe jaar goed met deze leiderschapstips

   De bedrijfswereld bevindt zich in een razendsnelle transformatie. Oude leiderschapsmodellen werken niet meer. Voor jou als leider betekent dit niet alleen meegaan met de stroom, maar voorop lopen met een nieuw soort leiderschap. Jij wil groeien met goed leiderschap, menselijk leiderschap. Want jouw mensen zijn cruciaal om jouw groeiambities waar te maken. Effectief leiderschap is [...]

   Bezielde Zaken: Bas Strijbosch, Eigenaar en Gastheer Restaurant 1910

   Dorine en Paul interviewen inspirerende leiders in hun podcast serie ‘Bezielde Zaken’, die te vinden is op Spotify. Als je het hebt over gastvrijheid en heerlijk eten in Eindhoven dan heb je het over Bas Strijbosch van 1910 Restaurant. Bas is eigenaar van dit stijlvolle restaurant aan het levendige Wilhelminaplein. Dagelijks is het volgeboekt. Gasten [...]

   Zo word je een magneet voor jong talent

   De wereld van vandaag verandert sneller dan ooit tevoren. Met deze veranderingen komen nieuwe uitdagingen, vooral op de werkvloer. Jonge generaties, zoals de millennials en Generatie Z, komen niet tot bloei in de huidige cultuur bij de meeste bedrijven. Traditionele, hiërarchische bedrijfsstructuren en werkculturen voldoen niet langer aan hun behoeften en verwachtingen. Het resultaat? Een [...]