38. training vsm

Begin het nieuwe jaar goed met deze leiderschapstips

De bedrijfswereld bevindt zich in een razendsnelle transformatie. Oude leiderschapsmodellen werken niet meer. Voor jou als leider betekent dit niet alleen meegaan met de stroom, maar voorop lopen met een nieuw soort leiderschap. Jij wil groeien met goed leiderschap, menselijk leiderschap. Want jouw mensen zijn cruciaal om jouw groeiambities waar te maken. Effectief leiderschap is de voornaamste factor die het verschil maakt tussen succesvolle en worstelende bedrijven. Laten we samen het nieuwe jaar starten met een flinke dosis inspiratie en vier krachtige tips voor leiderschapsontwikkeling in de gehele organisatie!

1. Creëer leiders op alle niveaus

De roep om nieuw leiderschap is luid en duidelijk. Gelukkig heb je de mensen die je daarvoor nodig hebt vaak gewoon al rondlopen in je organisatie! Daarom is het van belang om nieuwe leiderschapsmodellen en -stijlen te integreren op álle niveaus van de organisatie. Het versterken van enkel de senior executives is dus niet voldoende; de hele organisatie heeft vernieuwde leiderschapsvaardigheden nodig. Zo bevorder je het strategisch denken en het anticipatievermogen op elk niveau. Het eindresultaat? Een organisatie die als geheel veerkrachtiger en flexibeler wordt.
Als je jouw medewerkers wil helpen om hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, is het belangrijk een holistische benadering te hanteren. Volgens het 70-20-10 model voor leren en ontwikkelen vindt namelijk 70% van het leren plaats via nieuwe ervaringen, 20% via interactie met collega’s en 10% via klassikale training. Met andere woorden: leiders worden gemaakt en niet geboren! Probeer deze drie elementen dus te combineren en creëer zo een krachtige aanpak voor het bevorderen van succes binnen jouw organisatie.

2. Betrek je mensen

Het versterken van je organisatie begint met het versterken van je mensen. In een tijdperk waar hybride werken de norm is geworden, vereist het versterken van je organisatie meer dan ooit een bewuste inzet voor het betrekken van je teams, zelfs op afstand. High performance teams hebben de mogelijkheid om zelfstandig na te denken en beslissingen te nemen, dankzij hun toegenomen autonomie. Het op afstand betrokken houden van medewerkers is een uitdaging. Hierdoor zijn zowel individuele autonomie als betrokken leiderschap nog belangrijker geworden. Durf jouw werknemers dus zelf keuzes te laten maken. En ondersteun ze vanuit jouw rol als leider door regelmatig check-ins in te plannen, effectief te communiceren en successen samen te vieren.

3. Empathie is een must

Wil je mensen betrekken, dan wil je allereerst begrijpen hoe ze zich voelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat empathisch leiderschap cruciaal is voor een positieve werkomgeving en verhoogde productiviteit. Maar het gaat verder dan dat. Het schept loyaliteit aan de werkgever, vermindert personeelsverloop en heeft zelfs een aantoonbaar positief effect op de omzet. In tijden van economische onzekerheid, zoals we die nu ervaren, is het ontwikkelen van je empathische vaardigheden dus niet alleen belangrijk, het is noodzakelijk. Wie wil er nou niet leiden met een vleugje menselijkheid dat niet alleen de werkomgeving transformeert, maar ook het bedrijf naar nieuwe hoogten tilt?

4. Ervaar, ontwikkel en herontwikkel

In de snel veranderende zakelijke wereld is het van belang om vaardigheden voortdurend te ontwikkelen én herontwikkelen. Dit proces, bekend als ‘upskilling’, focust zich op het versterken van bestaande vaardigheden en draagt bij aan het vergroten van de algehele competentieset. In dit kader is het essentieel om een leercultuur te bevorderen die gebaseerd is op teamwork en alle niveaus van de organisatie betrekt. Succes in leiderschapsontwikkeling vereist actieve deelname van je medewerkers. Zorg er dus voor dat ze niet slechts passieve toeschouwers zijn.

Let’s get started!

In 2024 is old school leiderschap niet langer een optie. Vooruitgang vraagt om een benadering gebaseerd op empathie, betrokkenheid, reflectie en teamwork. Wil je klaar zijn voor de toekomst? Bij Paradise Shaper hebben we de bewezen methode om jouw leiderschap tot een succesverhaal te maken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe jij kunt opschalen in het snel veranderende bedrijfsleven.

Gerelateerde inspiratie

Mag ik van mezelf zijn wie ik eigenlijk wil zijn?

Dat lijkt nogal een logische vraag op het eerste gezicht. Maar als we dieper kijken is het fascinerend dat het antwoord op de vraag nogal eens ontkennend van aard is. Hoe komt het toch dat we allerlei dingen doen waarvan we niet gaan kwispelen, waar we niet blij van worden? Wat maakt dat we aan [...]

Bezielde Zaken: Bas Strijbosch, Eigenaar en Gastheer Restaurant 1910

Dorine en Paul interviewen inspirerende leiders in hun podcast serie ‘Bezielde Zaken’, die te vinden is op Spotify. Als je het hebt over gastvrijheid en heerlijk eten in Eindhoven dan heb je het over Bas Strijbosch van 1910 Restaurant. Bas is eigenaar van dit stijlvolle restaurant aan het levendige Wilhelminaplein. Dagelijks is het volgeboekt. Gasten [...]

Zo word je een magneet voor jong talent

De wereld van vandaag verandert sneller dan ooit tevoren. Met deze veranderingen komen nieuwe uitdagingen, vooral op de werkvloer. Jonge generaties, zoals de millennials en Generatie Z, komen niet tot bloei in de huidige cultuur bij de meeste bedrijven. Traditionele, hiërarchische bedrijfsstructuren en werkculturen voldoen niet langer aan hun behoeften en verwachtingen. Het resultaat? Een [...]